Image 1
Image 2

Zubin Mehta dirijează luni în Festivalul Enescu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Zubin Mehta
Zubin Mehta

A doua zi a ediţiei 2015 a Festivalului “George Enescu” programează două concerte şi are ca principal punct de atracţie prezenţa celebrului Zubin Mehta la pupitrul dirijoral al Orchestrei Filarmonice din Israel.

La ora 17 la Ateneul Român debutează seria “Recitaluri şi concerte camerale”, cu recitalul susţinut de Ansamblul “Tharice Virtuosi” alcătuit din Liviu Prunaru, Valentina Svyatlovskaya, Bogdan Zvorişteanu, Oleg Kaskiv, Edgar Puhjol, Vlad Stănculeasa (viiori), Sophia Reutter şi Ettore Causa (viole), Stanimir Todorov şi Pablo de Naveran (violonceke). dirijor Liviu Prunaru. Programul este divers şi de mare virtuozitate: Antonio Vivaldi – Concertul RV 283 în Fa major pentru 3 viori şi orchestră de coarde; Frank Bridge – “Lament” pentru două viole; Dmitri Şostakovici – Duo-uri pentru două viori; Max Bruch – Andante din Concertul op. 88 în mi minor pentru vioară, violă şi corzi; Alain Barrière – Sonata în Sol major pentru două violoncele; Eugène Ysaÿe – “Amitié” op.26 pentru două viori şi corzi; Louis Spohr – Dublul cvartet op. 65 nr. 1.

La ora 20, la Sala Mare a Palatului, în seria “Mari orchestre ale lumii”. Orchestra Filarmonicii din Israel dirijată de Zubin Mehta va interpreta Simfonia de cameră nr. 1 op.9 în Mi major de Arnold Schoenberg şi monumentala Simfonie a VIII-a în do minor de Anton Bruckner, uneori numită “Apocaliptica”.

Concertele pot fi urmărite în direct pe site-ul de transmisii video al festivalului, enescu.tvr.ro, la Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

PATRIMONIUL CINEMATOGRAFIEI ROMÂNEȘTI

Cinematografia românească are în palmares o colecție atractivă de filme istorice

Vizionarea acestor producții poate fi și o analiză interesantă a scenariilor filmelor în raport cu adevărurile istorice. Acest aspect a fost deseori dezbătut de istoricii români. Unele dintre filmele istorice apărute înainte de Revoluție au avut scenarii care s-au abătut de la faptele reale. Din considerente care țineau de politica vremii sau pentru a mulțumi publicul care are în permanență nevoie de eroi.