Image 1
Image 2

Ziua Internaţională a Voluntariatului, marcată la Colegiului Economic

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Marţi, 5 decembrie 2017, 50 de elevi de clasele a X-a din cadrul Colegiului Economic „Gheorghe Dragoş” Satu Mare au participat la diferite activităţi prin care au fost conştientizaţi asupra semnificaţiilor, dar şi a implicaţiilor Zilei Internaţionale a Voluntariatului.

Astfel, profesoara Violeta Bran, în calitate de colaborator al Asociaţiei Acoperământul „Maicii Domnului”, a prezentat activitatea acestei asociaţii elevilor din clasele a X-a care au participat la activitate.
Apoi, profesoara Angela Crişan a prezentat activitatea desfăşurată de voluntarii Colegiului Economic „Gheorghe Dragoş” în anul şcolar 2016-2017. Descrierea a fost însoţită de prezentarea unor poze de la activităţile întreprinse.

Donaţii

La rândul său, eleva Por Ionela din clasa a X-a A, în calitate de voluntar al instituţiei de învăţământ, a prezentat aspecte din viaţa de voluntar şi cazul unei fetiţe beneficiare care a fost susţinută de elevii din liceu pentru o intervenţie chirurgicală.
La nivelul şcolii s-au făcut donaţii în bani (433,20 lei) şi produse de curăţare cu scopul de a ajuta Asociaţia Acoperământul „Maicii Domnului” în activităţile pe care aceasta le întreprinde.
Pe holurile şcolii s-au amenajat două panouri cu poze reprezentative şi idei transmise de voluntarii şcolii, colţ dedicate zilei de 5 decembrie, Ziua Internaţională a Voluntariatului.

Ateliere de lucru

O altă activitate dedicată Zilei Internaţionale a Voluntariatului s-a desfăşurat în cadrul unor ateliere de lucru, cu elevii clasei a X-a A, la iniţiativa consilierului educativ, profesoara Delia Sabou, dar şi a profesoarelor Cristina Maxim şi Năstaca Pişcoran.
În deschiderea întâlnirii, Delia Sabou a prezentat câteva dintre semnificaţiile acestei zile, dar şi date despre istoricul activităţilor de voluntariat.
Elevii clasei a X-a A, sub atenta îndrumare a profesoarelor implicate în activitate, au fost angrenaţi în următoarele activităţi: completarea unui chestionar prin care s-a verificat înţelegerea corectă a activităţilor de voluntariat şi implicaţiile aferente acestora; găsirea unor definiţii inedite care să surprindă profilul moral, social, profesional al voluntarului.
Totodată, elevii au fost încurajaţi să lucreze în grupe pentru a rezolva următoarele sarcini: identificarea utilităţii acţiunilor de voluntariat; compunerea unui imn al voluntarilor; realizarea unui afiş prin care să promoveze voluntariatul în şcoală; propunerea unor activităţi de promovare a voluntariatului în rândul elevilor; realizarea unui slogan care să reflecte adevăratul spirit al voluntariatului.
Un punct important al acestei activităţi a fost şi reliefarea unor aspecte care ţin de temerile, suspiciunile, dar şi despre beneficiile care sunt inerente atunci când discutăm despre voluntariat.
Informaţiile ne-au fost comunicate de profesoara dr. Năstaca Pişcoran.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

AUSTRIA

Casa lui Adolf Hitler va deveni secţie de poliţie

După un anunţ controversat al Ministerului de Interne, clădirea în care a copilărit Adolf Hitler, devenită între timp monument istoric, se va transforma într-o secţie de poliţie. Guvernul austriac a reuşit să stârnească multe valuri de nemulţumiri, dar cu toate acestea lucrările vor demara în 2 octombrie.