Image 1
Image 2

ÎNMORMÂNTARE

Zeci de prieteni şi colegi l-au condus pe ultimul drum pe jurnalistul Marius Chinde

Miercuri, 4 octombrie 2017, zeci de prieteni, colegi şi cunoscuţi l-au condus pe ultimul drum pe jurnalistul Marius Chinde.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 Între ei se aflau sora sa din Canada şi colaboratorul şi prietenul său apropiat din Viena, Austria, care i-au adus un omagiu celui dispărut prematur.

Cu toţii au fost surprinşi şi şocaţi de trista veste a trecerii în nefiinţă a lui Marius în urma unui accident. S-a stins fulgerător din viaţă, fără să aibă răgaz pentru a-şi lua rămas bun de la familie şi de la prietenii săi.
Preotul Coriolan Nastai a oficiat ceremonia de înmormântare în capela cimitirului Reformat de lângă Gara Satu Mare. În cuvântul său, preotul a subliniat caracterul integru al celui decedat şi a spus că toţi cei care îl cunosc îl regretă şi îşi vor aminti de el ca de un om bun. Apoi, a adus în atenţie momente însemnate din viaţa şi activitatea celui condus pe ultimul drum. Desigur, din cele spuse n-au lipsit câteva repere profesionale, portretul unui om care permanent a avut pentru orice interlocutor un cuvânt bun, un sfat, iar pentru colegii mai tineri un model.
De o deosebită apreciere s-a bucurat şi din partea sătmăreanului Josef Holczli, de la Asociaţia Economică Româno-Germană, după cum, în urma ceremoniei de înmormântare, a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune Informaţia TV.
Notă biografică. Marius Chinde s-a născut în 1961, în Aiud. După câţiva ani s-a mutat împreună cu familia în Satu Mare, absolvind Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Ulterior a ajuns inginer de profesie, după ce a studiat inginerie mecanică la Institutul Politehnic Traian Vuia Timişoara. A lucrat o vreme şi în publicistică, la Informaţia zilei şi la Gazeta de Nord-Vest, ulterior alegând să fie liber profesionist, ceea ce corespundea cel mai bine spiritului său liber şi nonfoncormist. Jurnalistica i-a marcat pozitiv calitatea scrisului, lucru pe care l-a valorificat ulterior în câteva studii academice, pe care le-a făcut când a dobândit şi calitatea de master. Disertaţia de masterat a încheiat-o cu o lucrare pe tema funcţionării administraţiei publice în Austria, fiind un fin observator al realităţilor sociale şi politice din ţară şi din străinătate. De altfel, în tot ce întreprindea punea suflet, fapt ce se vede şi din pasiunea lui pentru chitară şi pentru muzică în general, precum şi din stăpânirea la perfecţie a limbilor germană şi engleză.
În ultimii ani a fost şi un constant colaborator al Informaţiei TV, fiind invitat de mai multe ori ca un comentator avizat la emisiunea „Agenda Publică”, precum şi la emisiuni pe teme economice sau de educaţie. Ultima apariţie televizată a fost în 18 septembrie.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with