Image 1
Image 2
Vin de stafide
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vin de stafide

Ingrediente:

– 2 kg de stafide,

– 5 kg de zahăr,

– 25 l de apă,

– un pachet mic (25-30 g) de drojdie,

– un recipient în care se va lăsa vinul să fermenteze

– un dop special pentru prepararea vinului.

Mod de preparare:

3 kg de zahăr se fierb în 6 l de apă, iar când zahărul s-a topit, iar apa este în clocot, cu acest sirop se opăresc stafidele. Când boabele de fructe se umflă şi se înmoaie, compoziţia se mixfează, fie cu robotul de bucătărie, fie cu un blender. Se araugă drojdia, se amastecă până la omogenizare şi de lasă aşa timp de o săptămână, amestecând zilnic. După o săptămână se strecoară printr-un tifon, se scurge bine-bine, iar zeama se toarnă în recipientul de minim 30 l, în care se va fermenta. Din zahărul şi siropul rămas (2 kg zahăr, 19 l apă) se fierbe din nou un sirop şi se lasă să se răcească. Se toarnă şi acesta în recipient şi se amestecă. Se închide ermetic, iar furtunul de la dopul de fermentare se lasă în apă. Se ţine la temperatura camerei. După 4-6 săptămâni, când nu mai iese gaz prin furtun, deci fermentaţia se opreşte, vinul se strecoară şi se pune în sticle închise cu dop. Băutura astfel obţinută va fi dulceagă, uşor sifonată şi de culoare galbenă sau uşor maronie, în funcţie de culoarea stafidelor utilizate.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Pârjoale cu ciuperci

REȚETE VEGETARIENE

Pârjoale cu ciuperci

Pârjoalele cu ciuperci reprezintă o adaptare vegetariană a tradiționalilor chiftele, oferind o alternativă bogată în nutrienți și etică la preparatele pe bază de carne, în răspuns la creșterea preferințelor pentru alimentația bazată pe plante.

INFOCONS AVERTIZEAZĂ

Gustările vegetale pot avea până la 50 de aditivi

A început postul Sfintei Maria sau cel al Adormirii Maicii Domnului, în care creștinii se pregătesc trupește și sufletește pentru sărbătoarea de la 15 august. Aplicația InfoCons vine în ajutorul românilor, pentru a-i avertiza în privința aditivilor din gustările vegetale preferate de numeroși consumatori în această perioadă.