Image 1
Image 2
Mi-am dat seama ca mi-am făcut un obicei să vă îmbii cu de-ale gurii fără să vă ofer și ceva de udat gâtlejul. Dorind să îndrept această greșeală, vă ofer azi o rețetă de vin de mure 100% home made. Rețeta de vin de mure nu-i de la mama, ci de la tata. La el am și gustat pentru prima data acest vin de mure. Faza cu vinul ăsta de mure e că e gustos ca cel mai bun suc de fructe dar se suie la cap. Așa că… moderația e esențială.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 1,5 – 1,8 kg de mure coapte, 2 kg de zahăr, 2 linguri de zeamă de lămâie, o bucățică de drojdie proaspătă, de mărimea unei nuci, circa 5,5 litri de apă. Mai aveți nevoie de o damigeană de 10 litri și de un dop pentru fermentare.

Mod de preparare: Murele se curăță, se spală și se lasă într-o strecurătoare sau într-un tifon curat să se scurgă. Într-un vas mai mărișor fructele se zdrobesc cu mâna și se amestecă cu zahărul, apoi se lasă la răcoare până a doua zi, când se toarnă în damigeană. Se adaugă zeama de lămâie proaspăt stoarsă, drojdia se dizolvă în apă, se toarnă și aceasta în damigeană, apoi se adaugă apa, lăsând un spațiu gol de circa 4 degete până la gâtul vasului. Se astupă cu dopul de fermentație, iar capătul furtunului se pune într-un vas cu apă. Se lasă să se fermenteze, apoi să se așeze, după care vinul se poate strecura. Vom obține o băutură ușor sifonată, care se poate servi fie la temperatura camerei, fie cu cuburi de gheață, darși fiert, cu scorțișoare. Se potrivește foarte bine la diverse coctailuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Spumă de zmeură

DESERT

Spumă de zmeură

Această spumă de zmeură, cu textura sa aerată și gustul intens de fructe, îmbogățită cu vanilie și ornamente opționale, oferă o experiență culinară rafinată și delicioasă, ideală pentru a impresiona la orice masă festivă.

IDEE DE ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun).După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă.