Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kg de varză măruntă murată, 1 kg carne de porc (piept, sau la pomana porcului se folosesc bucățelele de carne care rămân la aranjarea aspectuoasă a pulpelor, cotletului, etc., ce se pun în sare), 2 linguri de untură, o ceapă, sare, piper, boia de ardei.

Mod de preparare:

Varza murată se spală cu apă rece, să nu fie prea sărată și se stoarce bine. Carnea se spală și se taie cuburi. Ceapa se mărunțește și se călește cu o lingură de untură, apoi se adaugă carnea. Se călește puțin, până când capătă o culoare albicioasă, apoi se condimentează cu sare, piper și boia. Se stinge cu apă, cât să acopere toată carnea, se fierbe înnăbușit, apoi se lasă să se călească mai departe, până când carnea se înmoaie și apa scade complet. Cu restul de untură se călește varza, cele două se amestecă și se mai călește puțin și așa, împreună. La servire se poare orna cu smântână. În Ardeal mâncarea de varză cu carne nu poate lipsi de la pomana porcului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DESERT

Tort ieftin, de sezon

Rețeta combină un blat de pișcot, budincă de vanilie și un strat de căpșuni în gelatină, creând un desert rafinat și aromat, ideal pentru orice ocazie.