Image 1
Image 2
Tort diplomat
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tort diplomat
Tort diplomat

Tortul diplomat e relativ usor de facut, dar poate fi chiar punctul culminant al unei mese festive.

Ingrediente:

– 200 g de zahar,

– 5 galbenusuri de oua,

– 1 – 2 pliculete de zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie,

– 500 ml lapte,

– 250 g de frisca lichida,

– 10 foi, sau 20 g gelatina cristale (2 plicuri),

– 3 bucati kiwi,

– 2-3 banane,

– 3 portocale (nu prea mari),

– o cutie de compot de ananas,

– 300 g piscoturi prntru copii, sau foi de piscot,

– fructe pentru ornat (cirese, visine, capsuni)

Mod de preparare:

Se pune gelatina la inmuiat, conform modului de utilizare indicat pe ambalaj. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc. Peste acest amestec se toarna laptele caldut si se fierbe pe aburi, amestecand continuu, pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Frisca, cu zaharul vanilat se bate spuma tare si se amesteca cu compozitia fiarta. Se lasa la frigider pana cand forma se captuseste cu o folie transparenta, apoi se aseaza un strat de fructe feliate. La margine se pot pune fructe, sau piscot, dupa gust. Se toarna o parte din compozitie, se aseaza un nou strat de fructe, din nou crema gelatinoasa si asa mai departe, pana cand toate se ternima. Se acopera cu piscot, apoi cu o folie. Se lasa 5-6 ore la frigider, dupa care se rastoara pe o tava si se acopera cu frisca, martipan, ciocolata, sau glazura si se orneaza.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Specialități de pâine din întreaga lume

VARIETATEA PĂINILOR DIN LUME

Specialități de pâine din întreaga lume

Pâinea, esența bucătăriei globale, este o expresie a identității culturale, reflectând tradițiile, climatul și inovația culinară specifică fiecărui popor. Diversitatea sa, de la pâinile aerate la cele dense, coapte pe vatră sau în tăvi, este martorul unei moșteniri bogate, variind în funcție de ingredientele principale: grâu, secară, orez sau mei.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.