Image 1
Image 2

DESERT

Tort cu ciocolată

Povestea spune că tortul a fost inventat în 1832 de Franz Sacher, un ucenic de 16 ani din bucătăria prințului Austriac von Metternich.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
tort de ciocolata
tort de ciocolata

 

 

Fiul lui Franz, Eduard a dus rețeta la un alt nivel, în cadrul cofetăriei Casei Demel din Viena, iar după o vreme a înființat casa și hotelul Sacher. Din acest motiv cele două instituții gastronomice vieneze, care sunt funcționale și azi, s-au războit în justiție ani de zile cu privire la paternitatea și drepturile de exploatare a acestei rețete.

 

 

 

Ingrediente:

 

Blat

 

120 g ciocolată 50% minim
7 ouă
140 g unt
80 g zahăr pudră
80 g zahăr tos
160 g făină
coajă de lămâie
două tăvi cu diametru de 18 cm
180 grade Celsius
15 minute

 

 

Pentru crema: un praf de budinca de ciocolata, 400 g de zahar, 500 g de lapte, 100 g de faina, 500 g de unt, 50 g de cacao, o glazua de ciocolata, sau o ciocolata fina (100 g), stafide dupa gust.

 

 

Mod de preparare:

 

 

Blatul:
Separam ouale, iar albusurile si zaharul se bat spuma tare. Se adauga galbenusurile si se amesteca fin. Se amesteca si faina cu cacaua, cu praful de copt si cu zaharul vanilat, apoi se adauga treptat la spuma de oua. Se imparte in 4 parti egale si se coc 4 blaturi.

Intre timp se prepara crema. Se imparte laptele in doua, jumatatea se pune la fiert la foc mic, iar restul se amesteca cu faina si cu budinca, apoi se adauga la laptele incalzit si se amesteca continuu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu zaharul, iar dupa racirea completa se amesteca cu untul, iar cu mixerul se bate spuma, se adauga cacaua, cu grija sa nu faca noduri si se mai mixeaza putin. Crema se imparte in 3 parti egale si se umpe blaturile. Ciocolata se topeste pe aburi, sau se prepara glazura dupa reteta si se toarna peste tort. Partea laterala se poate netezi mai usor cu crema.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

Spanacul, bogat în antioxidanți, fier, vitamine A, C, K, și minerale, este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății cognitive și a vederii. Studiile arată că flavonoidele din spanac pot stimula funcțiile creierului, îmbunătăți vederea și ajuta în lupta contra unor tipuri de cancer.

DELICII DE WEEKEND

Cartofi acordeon cu şuncă şi caşcaval la cuptor

Doamnelor nu-i aşa că nu aveţi chef de gătit? Nici eu! Aşa că vă propunem o reţetă pe cât de simplă şi rapidă, pe atât de delicioasă. Cartofii Hasselback își trag denumirea de la numele restaurantului suedez (Hasselbackens) unde, în Stockholm, în secolul al XVIII/lea au fost gătiți pentru prima dată. Acești “cartofi acordeon” sunt spectaculoși, gustoși și foarte versatili, putând fi asociați cu o sumedenie de alte ingrediente.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.