Image 1
Image 2

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1,5 kg carne de berbecuț cu os, un kg de ceapă, 50 g de usturoi, 100 g de bulion pastă, o linguriță de boia de ardei, 2 fricele de cimbru, 1,8 kg de cartofi, o linguriță de piper, o legătură de frunze de pătrunjel, sare după gust, 100 ml de vin roșu demisec sau roze, 200 g de untură.

Mod de preparare

Carnea de berbecuț se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun). După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă. Se potriveşte de sare şi se adaugă carnea prăjită, usturoiul curăţat şi tăiat mărunt şi cimbrul. Se lasă apoi să fiarbă la foc încet două ore.

Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubulețe mai mari şi se adaugă la carne şi sos. Se mai fierb împreună 30 minute. Se serveşte cu verdeaţă tocată pe deasupra.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

APERITIVE

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

Această salată mexicană cu porumb prăjit reprezintă un carnaval de texturi și arome, combinând dulceața porumbului cu crocanța sa unică prăjită. Un deliciu culinar care te va surprinde plăcut la fiecare înghițitură.