Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 tiramisu_2

Această variantă a desertului tradiţional italian conţine piure de piersici, lichior de portocale şi pişcoturi cu migdale.

Ingrediente:
(8 cupe a 200 ml)
– 450 gr piersici (jumătăţi decojite din compot)
– sucul de la compot
– 100 gr zahăr brun
– 2 gălbenuşuri mari
– 2 linguri lichior de portocale
– 250 gr brânză mascarpone
– 1 linguriţă extract de vanilie
– 200 ml frişcă bătută
– 150 gr pişcoturi amaretti (cu migdale)
– ciocolată rasă pentru ornat

Mod de preparare:

Cinci jumătăţi de piersici se taie felii subţiri şi se pun deoparte. Restul fructelor se taie cuburi şi se mixează în blender până se obţine un piure fin. Amestecăm brânza mascarpone cu piureul de piersici şi adăugăm extractul de vanilie.

Într-un bol de sticlă termorezistent, se amestecă cele două gălbenuşuri cu zahărul şi lichiorul de portocale, după care se fierbe pe baie de aburi amestecând continuu cu telul cca. 10 minute (sau până îşi dublează volumul). Se ia deoparte şi se răceşte puţin, apoi se adaugă treptat în crema de mascarpone. La final se încorporează frişca bătută.

În fiecare cupă se pune întâi un rând de pişcoturi care se stropesc cu puţin suc din compot. Adăugăm 2-3 linguri de cremă, câteva feliuţe de piersici, pişcoturi însiropate şi încheiem cu cremă. Ornăm cu piersici, pişcoturi şi ciocolată rasă. Se lasă la frigider câteva ore înainte de servire.

* Pont:
În cazul în care folosiţi pişcoturi simple, puteţi adăuga în cremă câteva picături de esenţă de migdale.

Reţetă trimisă de Cristina P.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

CONSERVE PE IARNĂ

Zarzavat pentru ciorbe, la borcan (tocătură)

Zarzavat de legume pentru iarnă– aromat, gustos, cu texturi și arome ce se îmbină perfect, rețeta simplă, naturală, fără conservanți. Putem spune că facem și economie la bugetul casei realizând zarvat pentru ciorbe la borcan, căci vara toate aceste legume sunt mult mai ieftine, fiind în plin sezon. În plus, când ai în grădina proprie o mulțime de legume și verdețuri, nu ar fi păcat să nu profiți de faptul că sunt naturale și sunt crescute cu dragoste?

Friptură de vită umplută cu ciuperci

REȚETE ROMÂNEȘTI

Friptură de vită umplută cu ciuperci

Această rețetă de mușchi de vacă umplut este perfectă pentru o masă festivă sau un prânz de duminică împreună cu familia și prietenii. Aromată și suculentă, această preparare aduce un plus de eleganță și rafinament oricărei mese.