Image 1
Image 2

“The Wall” triumfă la Opera din Montreal

Scenă din spectacol
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Scenă din spectacol
Scenă din spectacol

Prima adaptare pentru operă a celebrului album rock “The Wall” al trupei britanice Pink Floyd a fost un mare succes sâmbătă la Montreal, unde a și încolțit ideea acestui concept în imaginația fondatorului formației, Roger Waters, în urmă cu 40 de ani, relatează France Presse.

În picioare, mulțimea l-a aplaudat minute în șir pe basistul și creatorul Pink Floyd, invitat de trupa de cântăreți și coriști să li se alăture pe scenă pentru a saluta căderea cortinei pentru o operă demnă de marii clasici.

Pentru “The Wall”, totul a început în 1977, cu un scuipat al lui Roger Waters asupra unui fan, pe Stadionul Olimpic din Montreal, la ultimul concert al unui lung turneu. Neliniștit și deprimat, Roger Waters a extras din acest episod intriga unui nou album rock, lansat în 1979 și pe care l-a compus aproape în întregime. Chitara lui David Gilmour a contribuit totuși semnificativ la succesul acestui dublu disc cel mai bine vândut din lume. În “The Wall”, construit pe baza unei introspecții, personajul central este Pink, o vedetă rock căzută în dizgrație.

Cu acest zid metaforic — ilustrat de un decor sobru, dar viu prin efecte video—, spectatorul este pus rapid să reflecteze la realitatea geopolitică dominantă. Peste tot în lume, zidurile sunt construite cel mai adesea pentru a-i opri pe migranți să găsească alinare după disperare. La fel ca Pink în “The Wall”.

Pentru a reinterpreta “The Wall” în concert, Roger Waters se gândește să transpună acest simbolism până la granița dintre SUA și Mexic, acolo unde președintele american, Donald Trump, vrea să construiască un zid.

Fără a se îndepărta de spiritul rock, compozitorul Julien Bilodeau, puțin mai în vârstă decât opera grupului Pink Floyd, a rescris o compoziție lirică, ce încântă iubitorii de operă fără a-i șoca pe numeroșii fani ai lui Roger Waters.

Dominic Champagne a semnat regia pe măsura acestui monument al muzicii anilor 80, în care 60 de actori-cântăreți ilustrează, scenă după scenă, iadul izolării.

Baritonul Etienne Dupuis a fost cel care l-a întruchipat cu succes pe Pink în spectacolul intitulat “Another Brick In The Wall”, reluând titlul celebrei piese de pe album.

Trei spectacole au fost adăugate celor șapte planificat inițial de Opera din Montreal. Spectacolul urmează să fie pus în scenă și în Statele Unite înainte de a traversa Atlanticul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with