Image 1
Image 2

Tăşcuţe din cartofi umplute cu carne

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

400 g de carne tocată, 800 g de cartofi, 200 g de făină, 150 g de cașcaval felii, 240 ml de vin roșu, o ceapă, un morcov, o lingură de pastă de tomate, un ou, ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Curățați de coajă morcovul și ceapa, tocați-le mărunt și le puneți la călit într-o tigaie cu 50 ml de ulei încins. Amestecați și adăugați carnea tocată. Căliți până este aproape gata și adăugați sare, vinul roșu, pasta de tomate, amestecați, mai țineți câteva minute pe foc și dați deoparte. Fierbeți cartofii în coajă în 2 litri de apă cu sare. Îi lăsați puțin la răcit, apoi îi curățați și îi faceți piureu. Adăugați oul, sarea și amestecați bine. Începeți să formați bile: într-un bol tapetat cu folie elastică puneți 3 linguri de piureu și aplatizați cu lingura, urmând forma bolului, cu marginile ridicate și cu gaură la mijloc. În mijloc puneți câte 2 linguri din umplutura de carne și strângeți bine folia de plastic. Rotiți până obțineți o minge. Procedați la fel și cu celelalte bile, apoi îi mai planați puțin. Treceți fiecare bilă prin făină și prăjiți în baia de ulei până se rumenesc. Puneți tășcuțele prăjite într-un vas termorezistent, deasupra fiecăreia puneți câte o felie de cașcaval. Coaceți la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 15 minute.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

FAST FOOD

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

Aceste mini pizza cu ciuperci și roșii sunt alegerea perfectă pentru orice ocazie, oferind un gust delicios atât servite calde, cât și reci. Ideale pentru petreceri în aer liber sau ca aperitive de vară, ele vor fi cu siguranță pe placul tuturor.

Specialități de pâine din întreaga lume

VARIETATEA PĂINILOR DIN LUME

Specialități de pâine din întreaga lume

Pâinea, esența bucătăriei globale, este o expresie a identității culturale, reflectând tradițiile, climatul și inovația culinară specifică fiecărui popor. Diversitatea sa, de la pâinile aerate la cele dense, coapte pe vatră sau în tăvi, este martorul unei moșteniri bogate, variind în funcție de ingredientele principale: grâu, secară, orez sau mei.