Image 1
Image 2

Tartă alsaciană cu ceapă

Tartă alsaciană cu ceapă
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tartă alsaciană cu ceapă

Înainte să o gustaţi, vă rog să nu strâmbaţi din nas pentru că această tartă e o “bunăciune” a cărui reţetă o veţi face mai des decât aţi crezut. Şi ca să vă conving că e ceva deosebit aflaţi că acest fel de mâncare era printre preferatele Casei Regale a României.

Faceţi rapid un aluat franţuzesc din 250 gr. faină, 2 ouă, 125 gr unt rece, un pic de sare, 2-3 linguri apă rece.

Umplutura se face din  200 gr şunculiţă uşor afumată, 1 ceapă roşie, 300-400 gr ceapă albă, 100 gr caşcaval ras, 2 ouă, 2O gr smântână, un vârf de cuţit de zahăr, o linguriţă de unt, sare, piper şi nucşoară.

Se prepară aluatul cu cel puţin 30 minute înainte şi se pune la frigider. Se întinde foaia de tartă intr-o formă (de preferinţă ceramică) unsă cu un pic de unt. Într-o tigaie se căleşte ceapa tăiată solzişori, în unt, iar la sfârşit se adaugă şunculiţa. Se lasă la răcit iar apoi se amestecă cu smântâna, cu cascavalul ras, se pune piper, sare, nucsoara după gust. Compozitia se rastoarnă peste foaia de tarta(împunsă din loc în loc cu furculiţa să se elimine aerul). Se coace la cuptorul preîncălzit.

Se poate servi rece, ca aperitiv sau caldă acompaniată de o salată de crudităţi proaspătă.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

INFOCONS AVERTIZEAZĂ

Gustările vegetale pot avea până la 50 de aditivi

A început postul Sfintei Maria sau cel al Adormirii Maicii Domnului, în care creștinii se pregătesc trupește și sufletește pentru sărbătoarea de la 15 august. Aplicația InfoCons vine în ajutorul românilor, pentru a-i avertiza în privința aditivilor din gustările vegetale preferate de numeroși consumatori în această perioadă.

IFPLUS RETETE MEXICANE

Mâncare de fasole cu chili

Ești în pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Chili con carne, rețetă mexicană cu carne de vită tocată, fasole roșie și mirodenii. Este un preparat foarte popular în bucătăria mexicană, picant, plin de gust și cu ingrediente accesibile oricui. Acest preparat devine popular în secolul XIX, în San Antonio (Texas), datorită vânzătorilor ambulanți de origine mexicană. Cum se face rețeta de mâncare mexicană chili con carne.