Image 1
Image 2

TIMP LIBER

Tabără de arheologie duminică şi luni la Medieşu Aurit

Muzeul Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, Asociaţia ”Omnis Barbaria” şi S.C. Raio Press Bucureşti organizează în perioada 7-8 august 2016, duminică şi luni aşadar, la Rezervaţia arheologică “Cuptoarele dacice de la Medieşu Aurit”, pentru prima dată în judeţul Satu Mare, o tabără de arheologie, la care vor participa un număr de 44 de elevi de gimnaziu din Bucureşti.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cadrul taberei, copiii asistaţi de către arheologi şi istorici vor pătrunde în fascinanta lume a arheologiei, vor învăţa ce însemnă un sit arheologic, care sunt etapele unui şantier etc. De asemenea vor vizita Castelul de la Medieş şi vor lua parte la o serie de activităţi demonstrative şi interactive care presupun meşteşuguri aşa cum se desfăşurau ele acum 2000 de ani în zona dacilor liberi. Dintre acestea amintim: olărit manual dar şi la roată, modelaj din lut, ţesut la război antic, confecţionarea unei cămăşi de zalee şi diverse etape ale procesului de prelucrare a fierului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUSDEPUTAȚI ROMÂNI ÎN BUDAPESTA

Autonomie pentru Ardeal

Stenograma discursului ţinut de Alexandru Vaida-Voevod în 18 octombrie 1918 în Parlamentul de la Budapesta prin care cerea desprinderea Ardealului de Ungaria.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now

PATRIMONIUL CINEMATOGRAFIEI ROMÂNEȘTI

Cinematografia românească are în palmares o colecție atractivă de filme istorice

Vizionarea acestor producții poate fi și o analiză interesantă a scenariilor filmelor în raport cu adevărurile istorice. Acest aspect a fost deseori dezbătut de istoricii români. Unele dintre filmele istorice apărute înainte de Revoluție au avut scenarii care s-au abătut de la faptele reale. Din considerente care țineau de politica vremii sau pentru a mulțumi publicul care are în permanență nevoie de eroi.