Image 1
Image 2
Supă din spinare de porc
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Supă din spinare de porc
Supă din spinare de porc

Ingrediente necesare:

1,5 kilograme spinare de porc,

zarzavat pentru supă,

frecăţei,

sare,

piper boabe,

o ceapă de mărime mijlocie.

Modul de preparare: spinarea de porc se spală şi se scurge de apă, după care se pune la fiert cu zarzavaturile. Atunci când carnea se desprinde de pe oase, supa este fiartă. Se scoate din zeamă spinarea şi se pun la fiert frecăţeii (se obţin dintr-un aluat mai tare frământat cu ou, care se dă pe răzătoarea mare, după care se lasă puţin la uscat). Când s-au fiert frecăţeii, supa este bună de consumat. La nevoie frecăţeii pot fi înlocuiţi cu alte paste făinoase specifice.

 

Pofta buna!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.

Supă de galuste cu ficatei

SUPĂ

Supă de galuşte cu ficăţei

Supa de găluște cu ficăței este o variantă regională a supei de găluște tradiționale, adăugând o notă distinctă și o bogăție de aromă prin utilizarea ficățeilor de pui. Aceasta rețetă îmbină elemente clasice ale bucătăriei casnice cu inovații locale, oferind o mâncare reconfortantă și hrănitoare.