Image 1
Image 2

Supă de fasole cu tăiţei

De-a lungul timpului, rețeta de ciorbă de fasole s-a adaptat și s-a schimbat în funcție de ingredientele disponibile și preferințele culinare ale românilor. Aceasta s-a integrat în cultura și tradițiile culinare românești, devenind un fel de mâncare cunoscut și iubit în România. Ciorba de fasole este astăzi prezentă în meniul multor gospodării și restaurante, fiind considerată un preparat tradițional popular.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fasolea boabe conține o cantitate mare de fibre, necesare pentru un tranzit intestinal bun și pentru evitarea constipației. Ea este considerată unul dintre alimentele care contribuie la prevenirea cancerului de colon și la menținerea sănătății colonului

 

Ingrediente:

Această supă se prepară de obicei împreună cu fasolea bătută. Pe lângă zeama din care s-au scos boabele de fasole mai este nevoie de circa 500 g de zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, gulie, țelină), 200 tăiței și condimente: sare, piper, delicat.

Mod de preparare:

Zeama, în care s-a fiert fasolea pentru felul doi și după ce s-a strecurat, se pune din nou la fiert, se adaugă zarzavaturile curățate și mărunțite, precum și câteva linguri din uleiul în care s-a călit ceapa pentru fasolea bătută, apoi se condimentează. Tăițeii se pot fierbe și separat, în acest caz, după ce s-au fiert se strecoară și se limpezesc, apoi se adaugă la supă, dar se poate fierbe și direct în supă. Dacă vreți să preparați o supică de post, folosiți tăiței fără ouă. Dacă nu îi fierbeți separat, tăițeii se vor pune în supă după ce zarzavaturile sunt fierte aproape complet. La servire se poate oferi cu smântână sau smântână vegetală.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Cum să tai ceapa fără lacrimi

SFATURI PRACTICE

Cum să tai ceapa fără lacrimi

Transformă provocarea tăierii cepei dintr-o experiență lacrimogenă într-una plăcută, aplicând aceste strategii verificate, care te vor ajuta să eviți iritarea ochilor și să gătești confortabil, fără lacrimi.

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.