Image 1
Image 2

Supă de fasole cu ciolan afumat

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente pentru 4 – 5 litri de supă:

Un ciolan afumat (700 – 900 g), 400 g fasole boabe, 4 linguri de făină, 4-5 linguri de ulei, eventual un morcov, dar nu în mod obligatoriu, 300 g de smântână, sare, piper, boia de ardei dulce (foi de dafin, dacă vă place).

Mod de preparare:

Fasolea curăţată şi bine spălată, precum şi ciolanul se pun la înmuiat în apă la temperatura camerei, în vase separate, circa 3-4 ore. Ciolanul se scoate din apă, se taie cubuleţe sau fâşii, dar nu se aruncă nici osul (acesta dă un gust special supei). Se pune la fiert împreună cu fasolea scoasă din apa în care a stat, se condimentează cu sare şi piper după gust, respectiv 4-5 frunze de foi de dafin, dacă folosiţi. După o oră de fierbere se adaugă mocovul tăiat fâşii sau rondele. Când atât fasolea, cât şi carnea se înmoaie, într-o tigaie se prăjeşte puţin făina în ulei şi se adaugă o linguriţă de boia de ardei. Rântaşul astfel obţinut se toarnă în supa clocotită şi se mai lasă puţin la fiert. Smântâna se poate pune în toată cantitatea de supă, sau doar la servire, în farfurie. Dacă se pune în oală, acest lucru se face imediat după ce se adaugă rântaşul. Smântâna se amestecă treptat cu câteva linguri de zeamă fierbinte, pentru a nu face cocoloaşe. Se pune în supă şi se mai fierbe puţin. Se serveşte caldă, cu salată acrişoară de ceapă, sau presărată cu ceapă verde mărunţită.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

FAST FOOD

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

Aceste sandwichuri de pita cu friptură de vită și rucola reprezintă combinația ideală între savoare și nutriție, fiind perfecte pentru un prânz sățios sau un aperitiv consistent. Sosul de muștar Dijon și miere adaugă o notă dulce-piccantă, echilibrând perfect gusturile.

Rețetă șoară de rulouri cu cremă de vanilie

DESERT

Rețetă ușoară de rulouri cu cremă de vanilie

Savurează momentele dulci alături de cei dragi cu această rețetă simplă și rapidă de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie, folosind aluat foietaj. Această gustare dulce nu doar că impresionează prin aspect, dar și prin gustul său bogat și aroma de vanilie.