Image 1
Image 2
Supă de cartofi cu praz
Supă de cartofi cu praz
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:

500 gr. cartofi,

200 gr. praz,

50 gr. unt,

20 gr. făină,

500 ml. lapte,

10 gr. sare,

câteva boabe de piper,

150 gr. crutoane.

Mod de pregătire: cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe se pun la fiert într-un litru de apă împreună cu prazul curăţat, spălat şi tăiat rondele. După ce s-au fiert se pasează prin sită. Separat, se încinge untul în care se rumeneşte făina. Se adaugă laptele, sarea şi piperul alb (măcinat) şi se toarnă peste crema de cartofi, care se mai fierbe la foc domol 5 minute. Se serveşte cu crutoane de pâine. Poate fi asezonată cu mărar tocat şi, eventual, smântână

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.