Image 1
Image 2

Supă de cartofi cu bulion

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g cartofi, 500 ml suc de roșii sau 4-5 linguri de bulion, 2-3 foi de dafin, 3-4 linguri de ulei, 2 linguri de făină, 2 linguri delicat de casă, sare, o linguriță de boia de ardei, eventual un morcov și un pătrunjel, dar nu în mod obligatoriu.

Mod de preparare:

Cartofii curățați se taie cubulețe și împreună cu foile de dafin se pun la fiert în circa 1,5 l de apă ușor sărată. Dacă doriți să folosiți și zarzavaturi, acestea se curăță și se feliază subțire și se pun la fiert împreună cu cartofii. Se adaugă delicatul, iar din ulei și făină se prepară un rântaș ușurel, la care se adaugă boiaua. Rântașul se pune în supă, apoi și sucul de roșii și se mai fierbe puțin și așa, împreună. La servire se poate agăuga pătrunjel verde mărunțit. Dacă nu doriți să fie de post, puteți prepara cu cârnați afumați, care se pun la fiert chiar la început, iar la servire puteți oferi și smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Piept de curcan cu mere si cascaval

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Pui prăjit la cuptor (imitație KFC )

Această rețetă de pui prăjit la cuptor este una la care lucrăm de mult timp să o perfecționăm. Prin multe încercări și erori, în sfârșit am venit cu formulă câștigătoare încă din 2018. Ca orice rețetă decentă de imitație KFC, această rețetă conține un amestec de 11 ierburi și mirodenii aromate. Totuși, în loc să între în friteuză, acest pui devine crocant chiar în cuptor. Această metodă vă lasă cu carnea fragedă și suculentă la interior și un exterior crocant delicios. În plus, ușurează atât gătitul, cât și curățarea!

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).