Image 1
Image 2

Supă cremă de usturoi

Supa crema de usturoi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Supa crema de usturoiIngrediente:

– O căpăţână de usturoi,

– 50 g de unt (eventual ulei de măsline),

– 2 l bază de supă de carne (preferabil de vită),

– 3-4 linguri de gris de grâu,

– 300 ml de smântână dulce pentru gătit (frişcă),

– sare,

– crutoane sau seminţe prăjite de dovleac.

Mod de preparare:

În vasul în care se găteşte supa se topeşte untul, iar usturioul curăţat şi pisat se căleşte foarte uşor în untul topit. Înainte de a se rumeni se stinge cu supă de carne, iar cănd începe să fiarbă se adaugă grisul, amestecând în continuu cu un tel. Se adaugă apoi frişca, sare cât este nevoie şi se mai fierbe circa 5 minute. Se serveşte cu crutoane sau seminţe prăjite de dovleac, ornat eventual cu pătrunjel verde.

1 comentariu

Lasă un răspuns

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.