Image 1
Image 2

Supă cremă de țelină

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 grame de țelină, 50 grame de unt, 100 grame de cașcaval, 100 grame de ceapă, 100 grame de praz, 150 grame de cartofi, 20 grame de făină, 200 ml de lapte, o linguriță mică de sare.

Mod de pregătire:

Se curăță țelina, ceapa și prazul, se spală, se taie în bucăți potrivite și se pun la fiert, la foc în 2 litri de apă rece. Când s-au înmuiat pe jumătate se adaugă cartofii curățați, spălați și tăiați în patru. Când ingredientele s-au fiert se strecoară, dar se păstrează și zeama. Zarzavaturile se dau prin sită sau cu ajutorul blenderului se toacă până când se obține o pastă, se adaugă zeama împreună cu îngroșeala obținută din făina amestecată cu laptele. Se potrivește de sare, iar după cinci minute de fiert la foc blând se pune untul și cașcavalul ras. Se servește cu crutoane de pâine prăjită, crochete de cartofi, saleuri, eventual cu bacon rumenit și sfărâmat, ori presărat cu verdețuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DESERT

Cataif, sau prăjitură cu fidea

Cataiful este un desert cu origini care se pierd în complexitatea istoriei culinare a Orientului Mijlociu. Deși rădăcinile exacte sunt dificil de trasat, se crede că acest desert ar putea fi apărut în Imperiul Otoman, având o vechime de câteva secole.