Ingrediente:
O ceapă, un morcov, un ardei (de preferat roșu), un dovlecel mic, un păstârnac, o roșie, sare, piper, 2-3 linguri de ulei. Opțional se mai poate folosi: un cartof mic, țelină, pătrunjel rădăcină (puteți folosi orice legume aveți la îndemână).
Mod de preparare:
Punem legumele (în afară de roșie) taiate cuburi mari la fiert în apă potrivit de multă (nici prea multă dar nici puțină, să aibă de unde să scadă). Roșia o opărim, o decojim și o punem la fiert separat în puțină apă (dacă o punem la un loc cu legumele le incetinește fierberea). Când sunt aproape fierte, adăugăm sare și 2-3 linguri de ulei. Scoatem legumele într-un bol, punem și câteva linguri din apă în care au fiert și le pasăm cu blenderul stick. Apoi turnăm din apa în care au fiert legumele câte puțin, până ajungem la consistența dorită. Potrivim de sare și piper.
Putem adăuga și 2-3 linguri de smântână lichidă (pentru gătit) și verdeața tocată. Dacă doriți să adăugați crutoane la servire, e bine să puneți feliile de pâine în cuptor la prăjit, iar când capătă culoarea pe care o doriți, le scoateți, și după ce se răcesc le frecați cu un cațel de usturoi, apoi le tăiați cubulețe.
Fii primul care comentează