Image 1
Image 2

Supă cremă de conopidă

Supa crema de conopida
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa crema de conopida
Supa crema de conopida

Ingrediente:

– O căpăţână de circa 4-500 g de conopidă

– 250 g de zarzavaturi (un morcov, un pătrunjel, câte o felie de ţelină şi de gulie)

– o ceapă mai mică

– 150 g de smântână

– sare, piper, bază pentru mâncăruri

– la servire: bacon prăjit, crutoane, sau verdeţuri

Mod de preparare:

Zarzavaturile se fierb bine în apă uşor sărată şi condimentată, apoi se strecoară. Bucăţile curăţate şi spălate de conopidă se fierb în zeama în care s-au fiert şi zarzavaturile, se strecoară, şi împreună cu zarzavaturile fierte, se mixează cu blenderul. Se adaugă smântâna, condimente după gust, apoi treptat şi zeama în care s-au fiert ingredientele. Se poate servi natur, sau cu crutoane, bacon afumat, tăiat sibţire şi prăjit, sau ornat cu smântână, cu frunzuliţe de pătrunjel, de macriş, sau ceapă verde mărunţită.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DELICATESE CULINARĂ

Salată beouf cu ton

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.