Image 1
Image 2

Ştrudli şvăbesc cu cremă de brânză

Strudle cu crema de branza
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Strudle cu crema de branza
Strudle cu crema de branza

Ingrediente

Pentru aluat:

– 500 g de faină,

– 2 ouă,

– o lingură de ulei,

– sare şi lapte bătut, cât ia aluatul pentru a se putea frământa uşor.

Pentru umplutură:

– 300 g brânză dulce,

– 2 gălbenuşuri de ouă,

– 2 linguri de zahăr,

– un plic de zahăr vanilat,

– circa 20 g de unt (o lingiuriţă),

– ulei abundent pentru prăjit,

– zahăr pudră la servire.

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele necesare pentru aluat, se frământă bine şi se întinde cu sucitoarea la o grosime de circa 3-4 mm. Se amestecă bine ingredientele pentru umplutură, până când se obţine o pastă cremoasă, iar cu o lingură se aşează în grămăjoare pe jumătatea păturii de aluat. Se acoperă cu cealaltă jumatate şi se taie cu tăietorul de colţunaş, în bucăţi cu ceva mai mari decât o jumatate de palmă. Se prajesc în ulei fierbinte şi se servesc calde, presărate cu zahăr pudră, eventual cu zahăr praf vanilat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RĂSFĂȚ CULINAR

Tort de clătite cu sirop caramel

Ştim că sunteţi nişte femei ocupate, dar mai ştim că, din când în când, doriţi să vă răsfăţaţi familia cu bunătăţi. Iată o reţetă rapidă şi delicioasă care va mulţumi pe toată lumea. Este pe gustul fiecaruia, care il mananca. Este usor la gust, putin dulce, deoarece in combinatie cu caramelul, preparat din mere si alune de padure coapte, foarte dulce si aromat ii reda un sharm si un gust deosebit.

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

DESERT

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

Această rețetă de papanași cu brânză de vaci, smântână și gem este o îmbinare perfectă între textura fină a brânzei, dulceața gemului și cremozitatea smântânii, transformând fiecare îmbucătură într-o experiență culinară memorabilă. Savurați acest desert tradițional românesc și lăsați-vă cucerit de gustul său autentic!