Image 1
Image 2

Ștrudel, sau strudli șvăbesc

Această reţetă datează încă din anul 1713 şi se păstrează până în zilele noastre. Din partea mamei mele putin sunt svaba, aceasta nu inseamna ca stiu bine traditiile si mancarurile traditionale, dar aceasta reteta de "Strudli" mama o prepara de multe ori si de fiecare data are succes mare, asa ca am invatat si eu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente pentru circa 40 bucăți:

1 kg de faină, 4 ouă, 2 linguri de ulei, sare și lapte bătut, cât ia aluatul pentru a se putea frământa ușor. Pentru umplutură 400 g de cartofi, sau magiun, gem, brânză, eventual mărar. Pentru prăjit, ulei abundent (circa 3 cm în vasul folosit).

Mod de preparare:

Cartofii se curăță, se taie cubulețe, se spală, se fierb în apă sărată, se strecoară și cât timp mai sunt fierbinți se pisează de un pireu. Se amestecă ingredientele necesare pentru aluat, dar cunoscătoarele rețetelor tradiționale afirmă că pentru prepararea ștrudelului șvăbesc nu se folosește niciun fel de produs pentru dospit. Se frământă bine și se întinde cu sucitoarea, până se obține o pătură puțin mai groasă decât cea pentru tăiței, de circa 2-3 mm. Pe jumatatea păturii se așează catofii fierti și zdrobiți (ori magiunul, gemul, branza dulce, sau brânza cu marar). Se acoperă cu cealaltă jumătate și se taie cu tăietorul de colțunaș, în bucăți cu ceva mai mari decât câte o jumătate de palmă. Se prăjesc în ulei fierbinte și se servește cu Dickmilch (lapte bătut), sau eventual vin fiert. Este foarte potrivit atât ca felul doi, cât și ca desert, în funcție de umplutura folosită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Omurice: Omeletă Japoneză cu orez

Omurice: Omeletă Japoneză cu orez

Există două povești despre adevărata origine și crearea acestui fel de mâncare neobișnuit de fuziune. Unul susține că a fost creat în Tokyo ca un fel de mâncare pregătit rapid pentru a hrăni personalul restaurantului. Cu toate acestea, cealaltă poveste spune că, de fapt, a fost inventat în Osaka ca o masă special concepută pentru un anumit client care putea mânca doar alimente ușoare.

Specialități de pâine din întreaga lume

VARIETATEA PĂINILOR DIN LUME

Specialități de pâine din întreaga lume

Pâinea, esența bucătăriei globale, este o expresie a identității culturale, reflectând tradițiile, climatul și inovația culinară specifică fiecărui popor. Diversitatea sa, de la pâinile aerate la cele dense, coapte pe vatră sau în tăvi, este martorul unei moșteniri bogate, variind în funcție de ingredientele principale: grâu, secară, orez sau mei.

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.