Image 1
Image 2

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 știuci mai mici, 4 ouă, 100 g de orez, un pahar cu maioneză de casă, 5 bucăți de ceapă de mărime mijlocie, un morcov mai mărișor, un litru de lapte, puțin ulei, sare, piper, o legătură de verdeață (frunze de pătrunjel).

Mod de preparare:

Se curăță peștele, se spală foarte bine și se lasă să se scurgă. Se fierb ouăle foarte tare, se curăță și se taie mărunt. Se combină ouăle cu orezul fiert separat, se adaugă 3 cepe tocate și călite în ulei, sare și piper. Cu această compoziție se umplu știucile. Se coase tăietura și se leagă fiecare pește. Se combină laptele cu un litru de apă, se pune pe foc și când clocotește se pun două cepe, morcovul tăiat rondele, verdeață, sare și piper. După 10 minute se dă focul mic și se pun peștii să fiarbă 15 minute. Se așează pe o tavă, se stropește cu ulei, se dă la cuptor până se rumenește Se scot apoi cu grijă, se pun pe platou și când s-au răcit se scot ațele. Se servește cu maioneză, se ornează cu verdeață și cu felii subțiri de lămâie.

Citeste si:

Fish Market reamintește: Niciun Revelion fără pește

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.