Image 1
Image 2

Spectacolul stradal “Nunta” deschide Stagiunea 2022-2023 a Teatrului de Nord

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol


Trupa „Mihai Raicu” începe neconvențional stagiunea, cu un spectacol scos din spațiul obișnuit, în văzul lumii, pe străzile orașului. Prima „Nuntă” se va ține duminică 4 septembrie 2022, de la ora 19.00, în Piața 25 Octombrie.

Ideea și regia spectacolului îi aparțin lui Victor Olăhuț, regizor și manager cultural cu o frumoasă experiență de lucru în spații neconvenționale, inițiatorul proiectului „Cultură’n Șură”,  recompensat anul acesta la Gala UNITER cu Premiul special British Council – Open Theatre – pentru activitatea de promovare a accesului la cultură în mediul rural.

Pe mișcare trupa a fost ghidată de Florin Fieroiu, profesor la U.N.A.T.C. București şi coregraf independent, iar de muzică s-a ocupat Lucian Maxim, percuționist la Orchestra Simfonică Radio din București și fost membru al trupei „Sarmalele Reci”.

În spectacolul “Nunta” regizorul Victor Olăhuț nu vrea să plaseze acțiunea în nici o zonă recognoscibilă de spațiu sau timp. Nu e interesat de tradiția populară, nu reproduce ritualuri folclorice, nu folosește garde-roba kitsch-flamboaiantă, coafura cu sarmale și machiajul strident la modă în zilele noastre. Iar textul e sublimat cu desăvârșire. Avem mire și mireasă, maestru de ceremonii, lăutari, alai. Situațiile prin care trec aceste perso-naje fac ca spectacolul să fie unul foarte viu, antrenant, plin de surprize, uneori tragic, dar mai ales comic. Astfel spectacolul nunții capătă foarte multă savoare, iar spectacolul „Nunta” e de-a dreptul savuros.
“Părăsim sala de spectacole a teatrului și spunem pe străzile și în parcurile orașului povestea unei nunți cu început și final neașteptat. Ceremoniile amânate din cauza pandemiei au loc acum sub spectrul războiului de lângă granițele noastre. Așadar nu avem multe motive să fim optimiști, dar umorul este întotdeauna un bun antidot în vremurile grele. „Nunta” este o comedie prin care dorim să câștigăm un public nou pentru teatru”, declară regizorul Victor Olăhuț.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS EXPOZIȚIE ÎN SATU MARE

Pictorul Orbán Ferenc, din judeţul Mureş, expune la Satu Mare

Aşa cum anunţam la momentul potrivit, mai precis săptămâna trecută, Asociaţia Artiştilor Plastici AAP – Satu Mare, a organizat o nouă manifestare expoziţională, după Festivalul Toamnei,...

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now

O MICA INTRODUCERE IN PICTURA ABSTRACTA

Cum sa descoperim arta abstracta

Albert Irvin (1922 – 2015) a fost un artist britanic prolific, cunoscut mai ales pentru picturile sale exuberante, acuarele, serigrafiile și guașele sale. S-a născut la Londra și a continuat să trăiască și să lucreze acolo de-a lungul vieții. Arta sa se concentrează pe surprinderea și explorarea experienței de a fi în lume.