Fasolea boabe conține o cantitate mare de fibre, necesare pentru un tranzit intestinal bun și pentru evitarea constipației. Ea este considerată unul dintre alimentele care contribuie la prevenirea cancerului de colon și la menținerea sănătății colonului
Ingrediente:
Această supă se prepară de obicei împreună cu fasolea bătută. Pe lângă zeama din care s-au scos boabele de fasole mai este nevoie de circa 500 g de zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, gulie, țelină), 200 tăiței și condimente: sare, piper, delicat.
Mod de preparare:
Zeama, în care s-a fiert fasolea pentru felul doi și după ce s-a strecurat, se pune din nou la fiert, se adaugă zarzavaturile curățate și mărunțite, precum și câteva linguri din uleiul în care s-a călit ceapa pentru fasolea bătută, apoi se condimentează. Tăițeii se pot fierbe și separat, în acest caz, după ce s-au fiert se strecoară și se limpezesc, apoi se adaugă la supă, dar se poate fierbe și direct în supă. Dacă vreți să preparați o supică de post, folosiți tăiței fără ouă. Dacă nu îi fierbeți separat, tăițeii se vor pune în supă după ce zarzavaturile sunt fierte aproape complet. La servire se poate oferi cu smântână sau smântână vegetală.
Fii primul care comentează