Image 1
Image 2

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 știuci mai mici, 4 ouă, 100 g de orez, un pahar cu maioneză de casă, 5 bucăți de ceapă de mărime mijlocie, un morcov mai mărișor, un litru de lapte, puțin ulei, sare, piper, o legătură de verdeață (frunze de pătrunjel).

Mod de preparare:

Se curăță peștele, se spală foarte bine și se lasă să se scurgă. Se fierb ouăle foarte tare, se curăță și se taie mărunt. Se combină ouăle cu orezul fiert separat, se adaugă 3 cepe tocate și călite în ulei, sare și piper. Cu această compoziție se umplu știucile. Se coase tăietura și se leagă fiecare pește. Se combină laptele cu un litru de apă, se pune pe foc și când clocotește se pun două cepe, morcovul tăiat rondele, verdeață, sare și piper. După 10 minute se dă focul mic și se pun peștii să fiarbă 15 minute. Se așează pe o tavă, se stropește cu ulei, se dă la cuptor până se rumenește Se scot apoi cu grijă, se pun pe platou și când s-au răcit se scot ațele. Se servește cu maioneză, se ornează cu verdeață și cu felii subțiri de lămâie.

Citeste si:

Fish Market reamintește: Niciun Revelion fără pește

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE RUSEȘTI

Carne de vită rusească Stroganoff

Datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și poartă numele unui membru al familiei Stroganov, care erau un grup de negustori și proprietari ruși de mare succes: cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia țaristă.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.