Image 1
Image 2

Piept de pui umplut cu ciuperci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 jumătăţi de piept de pui (circa 7-800 g), 200 g ciuperci champignon, o ceapă de mărime medie, 3 ouă, 4-5 linguri de ulei, sau preferabil, 2-3 linguri de untură (dacă vă place), sare, piper.

Mod de preparare:

Cu un cuţit bine ascuţit pieptul de pui se crestează pentru a putea fi umplut. Se condimentează după gust, şi exteriorul, şi interiorul. Se lasă să la frigider circa 2-3 ore. Ceapa tăiată foarte mărunt se căleşte în ulei, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate bucăţi mici, iar când totul s-a călit, se adaugă 2 ouă bătute bine şi condimentele, apoi totul se mai prăjeşte până când ouăle se întăresc. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se strecoară uleiul şi se amestecă bine cu un ou crud. Cu acest amestec se umple carnea. Se prinde cu scobitoare, ca o perniţă, se aşează pe o tavă antiaderentă, se pot pune lângă acestea câteva bucăţi de cartofi sau alte legume, se dă la cuptor, la foc mare spre mediu şi se coace, până când carnea se rumeneşte. Apoi se unge cu ulei, sau cu untură şi se mai dă puţin la cuptor, să prindă o culoare lucioasă. Se serveşte cu pireu de cartofi, pilaf de orez, sau garnitură asortată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.

Pateuri cu brânză sărată și mărar

APERITIVE

Pateuri cu brânză sărată și mărar

Dacă ești în căutarea unei gustări delicioase și ușor de pregătit, aceste pateuri cu brânză sărată și mărar sunt opțiunea perfectă. Utilizând aluat foietaj congelat, vei economisi timp și vei obține un rezultat pe măsură, ideal pentru orice moment al zilei