Image 1
Image 2

Piept de pui umplut cu ciuperci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 jumătăţi de piept de pui (circa 7-800 g), 200 g ciuperci champignon, o ceapă de mărime medie, 3 ouă, 4-5 linguri de ulei, sau preferabil, 2-3 linguri de untură (dacă vă place), sare, piper.

Mod de preparare:

Cu un cuţit bine ascuţit pieptul de pui se crestează pentru a putea fi umplut. Se condimentează după gust, şi exteriorul, şi interiorul. Se lasă să la frigider circa 2-3 ore. Ceapa tăiată foarte mărunt se căleşte în ulei, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate bucăţi mici, iar când totul s-a călit, se adaugă 2 ouă bătute bine şi condimentele, apoi totul se mai prăjeşte până când ouăle se întăresc. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se strecoară uleiul şi se amestecă bine cu un ou crud. Cu acest amestec se umple carnea. Se prinde cu scobitoare, ca o perniţă, se aşează pe o tavă antiaderentă, se pot pune lângă acestea câteva bucăţi de cartofi sau alte legume, se dă la cuptor, la foc mare spre mediu şi se coace, până când carnea se rumeneşte. Apoi se unge cu ulei, sau cu untură şi se mai dă puţin la cuptor, să prindă o culoare lucioasă. Se serveşte cu pireu de cartofi, pilaf de orez, sau garnitură asortată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Spritzer

Spritzer

Spritzerul ușor și spumant este o băutură răcoritoare făcută cu o combinație de vin alb și sifon. Deși există o poveste despre posibila sa origine maghiară, este de obicei respinsă ca o legendă, iar majoritatea surselor susțin că are originea în Austria secolului al XIX-lea, când a fost inventat ca o modalitate de a crea vin spumant.