







Pateul de peste se serveste pe paine prajita, dar se poate fososi si ca umplutura pentru foietaj.
Ingrediente:
– o conserva de peste (sardinele sau ton) in ulei (300 g) sau 300 g peste fara os (file pangasius sau macro) calit in ulei abundent si scurs,
– o legatura de ceapa verde, 50 g unt (eventual margarina),
– o lingurita de pasta de tomate,
– o lingura de nuca macinata foarte fin sau piure de castane natur,
– sare, piper.
Mod de preparare:
Se strecoara uleiul din conserva, iar pestele se sfarama cu o furculita. Ceapa verde se taie foarte marunta si se caleste foarte putin cu uleiul din conserva, sau cu 2-3 liguri din uleiul in care a fost prajit pestele (daca s-a folosit peste proaspat), apoi se strecoara si se adauga la pestele pisat. Se adauga si celalelte ingrediente si se amesteca pana cand devine o pasta perfect omogena. Atentie! Untul sau margarina trebuie sa fie suficient de moale pentru a se omogeiza.