Image 1
Image 2

Pate de peste cu ceapa verde

Pate de peste cu ceapa verde
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pateul de peste se serveste pe paine prajita, dar se poate fososi si ca umplutura pentru foietaj.

 

Ingrediente:

 

– o conserva de peste (sardinele sau ton) in ulei (300 g) sau 300 g peste fara os (file pangasius sau macro) calit in ulei abundent si scurs,

– o legatura de ceapa verde, 50 g unt (eventual margarina),

– o lingurita de pasta de tomate,

– o lingura de nuca macinata foarte fin sau piure de castane natur,

– sare, piper.

 

Mod de preparare:

 

Se strecoara uleiul din conserva, iar pestele se sfarama cu o furculita. Ceapa verde se taie foarte marunta si se caleste foarte putin cu uleiul din conserva, sau cu 2-3 liguri din uleiul in care a fost prajit pestele (daca s-a folosit peste proaspat), apoi se strecoara si se adauga la pestele pisat. Se adauga si celalelte ingrediente si se amesteca pana cand devine o pasta perfect omogena. Atentie! Untul sau margarina trebuie sa fie suficient de moale pentru a se omogeiza.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Tarta cu cireșe

DESERT

Tarta cu cireșe: Răsfățul verii

Savurați gustul verii cu o delicioasă Tarta cu Cireșe, perfectă pentru zilele călduroase, întâlnirile de duminică în familie sau petrecerile cu prietenii în grădină sau pe terasă. Această tarta combină dulceața cireșelor cu un aluat fraged, făcând-o desertul ideal pentru orice ocazie.

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.