Image 1
Image 2

Pate de peste cu ceapa verde

Pate de peste cu ceapa verde
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pateul de peste se serveste pe paine prajita, dar se poate fososi si ca umplutura pentru foietaj.

 

Ingrediente:

 

– o conserva de peste (sardinele sau ton) in ulei (300 g) sau 300 g peste fara os (file pangasius sau macro) calit in ulei abundent si scurs,

– o legatura de ceapa verde, 50 g unt (eventual margarina),

– o lingurita de pasta de tomate,

– o lingura de nuca macinata foarte fin sau piure de castane natur,

– sare, piper.

 

Mod de preparare:

 

Se strecoara uleiul din conserva, iar pestele se sfarama cu o furculita. Ceapa verde se taie foarte marunta si se caleste foarte putin cu uleiul din conserva, sau cu 2-3 liguri din uleiul in care a fost prajit pestele (daca s-a folosit peste proaspat), apoi se strecoara si se adauga la pestele pisat. Se adauga si celalelte ingrediente si se amesteca pana cand devine o pasta perfect omogena. Atentie! Untul sau margarina trebuie sa fie suficient de moale pentru a se omogeiza.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.

Sandvișuri gratinate la cuptor

APERITIVE

Sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă

Căutați o idee de gustare caldă, simplă și extrem de gustoasă? Aceste sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă sunt soluția perfectă, fiind ideale pentru micul dejun, pauza de prânz sau chiar pentru o cină rapidă. Acest preparat versatil vă permite să experimentați cu diverse umpluturi, transformând resturile din frigider într-o masă delicioasă și reconfortantă.