Image 1
Image 2

Paste cu fructe de mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 200 grame de paste (preferabil spaghete), 250 grame de mix de fructe de mare congelate, doi căţei de usturoi, două linguri de ulei de măsline, 75 de ml de vin alb, patru linguri cu bulion, pătrunjel tocat, sare, piper.

Mod de preparare: Într-o tigaie încălzim cele două linguri de ulei de măsline şi apoi adăugăm usturoiul tocat. Lăsăm usturoiul să se rumenească uşor, timp de jumătate de minut după care îl scoatem din ulei şi îl aruncăm. Adăugăm fructele de mare decongelate pe jumătate, vinul, bulionul, pătrunjelul, sare şi piper după gust. Se pot adăuga şi 2-3 roşii tăiate bucăţi. Lasă să fiarbă la foc mic aproximativ un sfert de oră, până scade zeama şi se îngroaşă sosul. Între timp punem o oală cu apă uşor sărată la fiert. Când apa fierbe adăugăm pastele şi le lăsăm la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet. Când pastele sunt fierte şi sosul cu fructe de mare este gata le adăugăm una peste cealaltă şi le amestecăm bine. Se servesc calde alături de un pahar cu vin alb.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

DESERT

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

Această rețetă de papanași cu brânză de vaci, smântână și gem este o îmbinare perfectă între textura fină a brânzei, dulceața gemului și cremozitatea smântânii, transformând fiecare îmbucătură într-o experiență culinară memorabilă. Savurați acest desert tradițional românesc și lăsați-vă cucerit de gustul său autentic!

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.