Image 1
Image 2

Paste cu fructe de mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 200 grame de paste (preferabil spaghete), 250 grame de mix de fructe de mare congelate, doi căţei de usturoi, două linguri de ulei de măsline, 75 de ml de vin alb, patru linguri cu bulion, pătrunjel tocat, sare, piper.

Mod de preparare: Într-o tigaie încălzim cele două linguri de ulei de măsline şi apoi adăugăm usturoiul tocat. Lăsăm usturoiul să se rumenească uşor, timp de jumătate de minut după care îl scoatem din ulei şi îl aruncăm. Adăugăm fructele de mare decongelate pe jumătate, vinul, bulionul, pătrunjelul, sare şi piper după gust. Se pot adăuga şi 2-3 roşii tăiate bucăţi. Lasă să fiarbă la foc mic aproximativ un sfert de oră, până scade zeama şi se îngroaşă sosul. Între timp punem o oală cu apă uşor sărată la fiert. Când apa fierbe adăugăm pastele şi le lăsăm la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet. Când pastele sunt fierte şi sosul cu fructe de mare este gata le adăugăm una peste cealaltă şi le amestecăm bine. Se servesc calde alături de un pahar cu vin alb.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS ISTORIE CULINARĂ

Cine a inventat Înghețata și cum a ajuns și în Țările Române

Acum 4000 de ani existau spații specializate pentru răcirea alimentelor pe malul Eufratului. În Egiptul Antic, faraonii comandau gheață pentru răcorire, iar în Grecia antică, în secolul al V-lea î.Hr., se vindeau conuri de gheață cu miere și fructe. Nero, împăratul Roman, este cunoscut pentru dorința sa de a combina gheața cu fructe și miere, o versiune primitivă a înghețatei

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now