Image 1
Image 2

Cremă simplă de caramel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

200 g de zahăr, 1 l de lapte, 4 gălbenușuri de ouă, un baton de vanilie (se poate suplini cu 5-6 plicuri de zahăr vanilat, dar atunci se folosesc doar 160 g de zahăr), o lingură mare de făină.

Mod de preparare:

Înainte de toate, batonul de vanilie se taie, se scoate miezul și se lasă pe o farfurioară. 100 g de zahăr se caramelizează, se stinge cu 200 ml de lapte și se fierbe până când caramelul se topește. Se amestecă gălbenușurile, cu restul de zahăr, cu miezul de vanilie sau cu zahărul vanilat, ce folosiți, cu făina și cu restul de lapte, p]nă la omogenizare. Se amestecă cu caramelul preparat anterior și se fierbe pe aburi, până când se obține o pastă destul de consistentă. Se toarnă în forme umezite cu apă, iar după răcire se răstoarnă pe farfurie. Se servește cu miere, sirop de caramel, toping de ciocolată, eventual, ornat cu frișcă, frunze de mentă, bucățele de fructe proasepete sau compot. Gustul se potrivește foarte bine cu compotul de caise sau piersici.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă

Rawon, supa de carne clasată pe locul 1 în clasamentul global al supelor

Rawon, supă de carne din Indonezia

Rawon este o supă indoneziană picantă și aromată, preparată cu carne de vită și condimentată cu buah kluwek, un ingredient tradițional ce conferă o culoare neagră și un gust pământesc unic.