Image 1
Image 2

Cremă simplă de caramel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

200 g de zahăr, 1 l de lapte, 4 gălbenușuri de ouă, un baton de vanilie (se poate suplini cu 5-6 plicuri de zahăr vanilat, dar atunci se folosesc doar 160 g de zahăr), o lingură mare de făină.

Mod de preparare:

Înainte de toate, batonul de vanilie se taie, se scoate miezul și se lasă pe o farfurioară. 100 g de zahăr se caramelizează, se stinge cu 200 ml de lapte și se fierbe până când caramelul se topește. Se amestecă gălbenușurile, cu restul de zahăr, cu miezul de vanilie sau cu zahărul vanilat, ce folosiți, cu făina și cu restul de lapte, p]nă la omogenizare. Se amestecă cu caramelul preparat anterior și se fierbe pe aburi, până când se obține o pastă destul de consistentă. Se toarnă în forme umezite cu apă, iar după răcire se răstoarnă pe farfurie. Se servește cu miere, sirop de caramel, toping de ciocolată, eventual, ornat cu frișcă, frunze de mentă, bucățele de fructe proasepete sau compot. Gustul se potrivește foarte bine cu compotul de caise sau piersici.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

APERITIVE

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

Această delicioasă rețetă de bastonașe de dovlecel învelite în bacon reprezintă alegerea perfectă pentru un picnic sau o masă la grătar. Servite cu un sos ranch sau un sos picant, aceste aperitiv estival va fi, cu siguranță, o delicatesă apreciată de toți.

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.