Image 1
Image 2
Coltunasi cu carne
Colţunaşi cu carne
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Coltunasi cu carne
Coltunasi cu carne

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:

250 grame de făină,

4 ouă,

1 ceapă,

piper (după gust),

100 ml lapte,

300 gr. carne slabă,

30 gr.sare,

2 linguri de untură

Mod de pregătire: se prepară un  aluat format diin fărină, lapte, ouă (2 buc.) şi un praf de sare. Se frământă bine, se dă la rece 10 minute, după care se întândinde coca sub formă de foaie ( cu sucitorul). Se taie în pătrate de 5/5 cm., care se umplu cu un amestec formant din: carne şi ceapă prăjită, ouă, piper, sare, amestec foarte bine omogenizat. Se lipesc colţunaşii cu mâna şi se fierb în apă clocotită cu sare15 minute. Se servesc fierbinţi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.