Image 1
Image 2

Ciorbă de linte uscată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

200 g de linte uscată (preferabil roșie dar nu neapărat), 500 g de zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, gulii, țelină), o ceapă, 2-3 linguri de ulei, sare, piper, boia de ardei (dulce sau iute, după gust), pătrunjel verde sau smântână la servire.

Mod de preparare:

Lintea se spală bine și se pune la fiert în apă ușor sărată. Într-o altă oală, ceapa mărunțită se călește în ulei și se adaugă puțină boia de ardei, apoi zarzavaturile mărunțite. Se călește ușor și acest amestec, apoi se stinge cu apă. Lintea pe jumătate fiartă se strecoară și se toarnă în oala cu zarzavaturile. Dacă vedeți că zeama în care ați fiert lintea este prea făinoasă, după ce ați strecurat boabele, le puteți limpezi cu puțină apă caldă. Ciorba se condimentează și se mai fierbe așa circa 20 de minute, până când toate ingredientele se înmoaie. La servire se poate presăra cu frunze de pătrunjel sau ceapă verde mărunțită, sau se poate adăuga smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețetă șoară de rulouri cu cremă de vanilie

DESERT

Rețetă ușoară de rulouri cu cremă de vanilie

Savurează momentele dulci alături de cei dragi cu această rețetă simplă și rapidă de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie, folosind aluat foietaj. Această gustare dulce nu doar că impresionează prin aspect, dar și prin gustul său bogat și aroma de vanilie.