Ciorbă de linte uscată | Informaţia Zilei

Ciorbă de linte uscată

Scris de I. Z., 13 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

200 g de linte uscată (preferabil roşie dar nu neapărat), 500 g de zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, gulii, ţelină), o ceapă, 2-3 linguri de ulei, sare, piper, boia de ardei (dulce sau iute, după gust), pătrunjel verde sau smântână la servire.

Mod de preparare:

Lintea se spală bine şi se pune la fiert în apă uşor sărată. Într-o altă oală, ceapa mărunţită se căleşte în ulei şi se adaugă puţină boia de ardei, apoi zarzavaturile mărunţite. Se căleşte uşor şi acest amestec, apoi se stinge cu apă. Lintea pe jumătate fiartă se strecoară şi se toarnă în oala cu zarzavaturile. Dacă vedeţi că zeama în care aţi fiert lintea este prea făinoasă, după ce aţi strecurat boabele, le puteţi limpezi cu puţină apă caldă. Ciorba se condimentează şi se mai fierbe aşa circa 20 de minute, până când toate ingredientele se înmoaie. La servire se poate presăra cu frunze de pătrunjel sau ceapă verde mărunţită, sau se poate adăuga smântână.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517