Image 1
Image 2

Ciorbă de linte uscată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

200 g de linte uscată (preferabil roșie dar nu neapărat), 500 g de zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, gulii, țelină), o ceapă, 2-3 linguri de ulei, sare, piper, boia de ardei (dulce sau iute, după gust), pătrunjel verde sau smântână la servire.

Mod de preparare:

Lintea se spală bine și se pune la fiert în apă ușor sărată. Într-o altă oală, ceapa mărunțită se călește în ulei și se adaugă puțină boia de ardei, apoi zarzavaturile mărunțite. Se călește ușor și acest amestec, apoi se stinge cu apă. Lintea pe jumătate fiartă se strecoară și se toarnă în oala cu zarzavaturile. Dacă vedeți că zeama în care ați fiert lintea este prea făinoasă, după ce ați strecurat boabele, le puteți limpezi cu puțină apă caldă. Ciorba se condimentează și se mai fierbe așa circa 20 de minute, până când toate ingredientele se înmoaie. La servire se poate presăra cu frunze de pătrunjel sau ceapă verde mărunțită, sau se poate adăuga smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Pateuri cu brânză sărată și mărar

APERITIVE

Pateuri cu brânză sărată și mărar

Dacă ești în căutarea unei gustări delicioase și ușor de pregătit, aceste pateuri cu brânză sărată și mărar sunt opțiunea perfectă. Utilizând aluat foietaj congelat, vei economisi timp și vei obține un rezultat pe măsură, ideal pentru orice moment al zilei

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.

Sandvișuri gratinate la cuptor

APERITIVE

Sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă

Căutați o idee de gustare caldă, simplă și extrem de gustoasă? Aceste sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă sunt soluția perfectă, fiind ideale pentru micul dejun, pauza de prânz sau chiar pentru o cină rapidă. Acest preparat versatil vă permite să experimentați cu diverse umpluturi, transformând resturile din frigider într-o masă delicioasă și reconfortantă.