Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Sfaturi utile în bucătărie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

imagesIndiferent de timpul petrecut în bucătărie, mereu ne dorim să preparăm o mâncare cât mai gustoasă. Iată câteva sfaturi care vă vor uşura munca.

Evitaţi să turnaţi mâncare rece într-o tigaie fierbinte. Astfel veţi preveni lipirea mâncării. Ungeţi marginea oalei cu puţin unt pentru ca mâncarea să nu dea în foc. Acest procedeu funcţionează foarte bine în timpul fierberii orezului, pastelor şi cartofilor.

Înainte să pregătiţi sucul preferat proaspăt stors lăsaţi fructele să ajungă la temperatura camerei. Un alt truc util este să le presaţi cu palma pe o suprafaţă rigidă şi să le rotiţi.

Dacă aţi lăsat ouăle la fiert în apă prea mult timp şi au început să crape, oţetul este soluţia. Turnaţi o lingură de oţet în apă. Atenţie, această procedură nu va fi de folos dacă albuşul a început să iasă din ou.

Cu un cub de pâine puteţi verifica temperatura uleiului, înainte să începeţi să prăjiţi alimentele. Dacă acesta devine arămiu într-un minut, uleiul are aproximativ 175-185 grade Celsius, în 40 de secunde: 185-195 grade Celsius, iar în 20 de secunde: 195-205 grade.

Puteţi reduce intensitatea usturoiului şi a cepei prin sotarea lor timp de câteva minute în ulei de măsline sau unt, înainte de a le adăuga mâncărurilor.

Şniţele mai crocante se pot obţine, dacă puneţi în compoziţia prin care treceţi carnea, o lingură de praf de copt. Uleiul în care prăjiţi carnea trebuie să fie bine încins, pentru a evita absorbţia unei cantităţi mari de grăsimi.

Orezul va fi mult mai catifelat dacă adăugaţi o lingură de zeamă de lămâie în apă, înainte de a pune orezul. Zeama de lămâie va umfla boabele de orez, fără a schimba aroma. Câţiva stropi de oţet vor preveni lipirea orezului sau a pastelor.

Dacă aţi pus prea multă sare în mâncare, adăugaţi o felie de cartof crud. Acesta va absobi toată sarea, iar mâncarea va fi din nou delicioasă.

Sursa: gustos.ro

Ciornă automată

Lasă un răspuns

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

FAST FOOD

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

Aceste mini pizza cu ciuperci și roșii sunt alegerea perfectă pentru orice ocazie, oferind un gust delicios atât servite calde, cât și reci. Ideale pentru petreceri în aer liber sau ca aperitive de vară, ele vor fi cu siguranță pe placul tuturor.

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Această rețetă combină savoarea somonului afumat, cremozitatea maionezei și confortul cartofilor copți, oferind o masă bogată în Omega-3, proteine și fibre, perfectă pentru o experiență culinară nutritivă și delicioasă.

IFPLUS ISTORIE CULINARĂ

Cine a inventat Înghețata și cum a ajuns și în Țările Române

Acum 4000 de ani existau spații specializate pentru răcirea alimentelor pe malul Eufratului. În Egiptul Antic, faraonii comandau gheață pentru răcorire, iar în Grecia antică, în secolul al V-lea î.Hr., se vindeau conuri de gheață cu miere și fructe. Nero, împăratul Roman, este cunoscut pentru dorința sa de a combina gheața cu fructe și miere, o versiune primitivă a înghețatei

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now