Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 kg de sânge închegat de porc, 1,5 kg de organe de porc (plămâni, rinichi, etc.) și bucăți de carne care nu se pot folosi în alt scop, 500 g osânză de porc, 200 g untură de porc (preferabil ce rămâne de la fierberea organelor), 2-300 g de orez, o ceapă mare, sare, piper, ienibahar măcinat, eventual puțin mărar măcinat (după gust), circa 5-6 m intestine de porc bine curățate.

Mod de preparare:

Se ia sângele porcului, se adaugă o linguriță plină cu sare, se amestecă și se lasă să se închege. După ce s-a prins bine, se toarnă peste el apă rece și se lasă așa cel puțin o oră. În prealabil se fierbe orezul în apă ușor sărată, se strecoară, și se lasă 2-3 ore să se scurgă. Ceapa mărunțită se călește în untură. Organele, carnea și grăsimea se fierb, iar când toate sunt aproape fierte, se pune în oală și sângele. Când toate ingredientele s-au fiert se scot din zeamă și se macină. Se adaugă ceapa, se condimentează după gust, se amestecă bine, apoi se adaugă orezul și se amestecă din nou, dar nu se frământă, ca boabele de orez să rămână întregi. Se pune compoziția în aparatul de umplut cârnați, se unge țeava cu puțin ulei, și se trag intestinele pe el. Se umplu exact ca și caltaboșul și se opărește în tifon. Se servește la fel ca orice alt caltaboș, doar opărit și răcit, sau prăjit, la cine cum îi place.

Lasă un răspuns

Connect with

Rețetă lapte de bou

Rețetă lapte de bou. Una dintre cele mai cunoscute rețete tradiționale este cea a laptelui de bou. Deși denumirea pare ușor ciudată, gustul este unul pe care îl vei ține minte toată viața! Acest preparat este extrem de simplu de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și ai nevoie doar de trei ingrediente.

Supa de ciuperci

SUPĂ

Supă de ciuperci cu smântână

În Rusia, Polonia, și în alte țări din Europa de Est, supa de ciuperci cu smântână este un element de bază, în special în perioada Postului Mare, când rețetele tradiționale sunt adaptate pentru a respecta restricțiile alimentare religioase. Varietatea de ciuperci folosită în supă poate varia de la champignon la porcini, fiecare adăugând un profil unic de aromă.