Image 1
Image 2

Salată de sfeclă roșie cu portocale

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O sfeclă roșie crudă, de mărimea unui măr mai mare, o mână de varză albă răzuită, o portocală bine coaptă, câteva fire de ceapă verde, coaja unei jumătăți de lămâi, 2-3 frunze de salată mărunțită sau frunze de păpădie, o bucățică de brânză tofu de mărimea unui ou, ulei de măsline, oțet de vin roșu, sare, un vârf de cuțit de nucșoară răzuită.

Mod de preparare:

Sfecla curățită și spălată se răzuiește pe răzuitoarea cu găuri mari, sau se taie bucăți mai mici sau mai mari, după preferință. Două cepe verzi se mărunțesc, se adaugă varza, salata sau păpădia (se pot folosi chiar și ambele), se răzuiește coaja de lămâie, se condimentează, se stropește cu oțet și cu ulei de măsline și se amestecă. Portocala se curăță, se desface în felii, iar acestea se taie în două. Pe farfurie sau tava în care se va pune pe masă se așează prima dată compoziția de bază, apoi sfecla și bucățile de portocale. Brânza tofu, sfărâmată, se amestecă fie în compoziția de bază, fie se va presăra deasupra salatei înainte de servire, ca ornament.

Se servește cu ceapă verde, corn, sau ouă fierte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Drob cu pui și legume – o reinterpretare modernă a tradiționalului drob românesc

Drob de Paște cu pui și legume

Drob cu pui și legume este o reinterpretare modernă și sănătoasă a tradiționalului drob românesc, adaptând rețeta clasică cu ingrediente mai ușoare și accesibile.