Image 1
Image 2
Salată cu somon
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Salată cu somon
Salată cu somon

    Ingrediente:

2 linguri de maioneză de casă (o puteţi înlocui cu 2 linguri de iaurt sau smântână)
2 roşii
2 ouă
150 de grame de somon afumat
salată verde
1 castravete

    Mod de preparare:

 Începem prin a pune la fiert ouăle, timp în care se spală roşiile şi castravetele. Acestea se taie cubuleţe, pe cât posibil de dimnesiuni asemănătoare. Ouăle, odată fierte, se vor tăia şi ele cubuleţe, dar puţin mai mici decât roşiile şi castravetele.

Somonul feliat subţire şi lung se va adăuga în bol, după care se va adăuga maioneza. Pentru un aspect plăcut, este recomandat să aşezaţi maioneza doar într-un colţ al farfuriei, sau pe 2 frunze de salată verde.
Pentru înfrumuseţarea farfuriei mai puteţi încerca să feliaţi puţin castravete şi să-l aşezaţi lângă maioneză, sau iaurt.

La ce ne ajută somonul?

Carnea portocalie a somonului a devenit “vedetă” în materie de diete şi viaţă sănătoasă, în ultimii ani. Totuşi, pentru a avea parte de beneficiile acstui aliment, alegeţi ori d ecâte ori aveţi ocazia somonul proaspăt. Carnea acestui peşte este săracă în calorii, dar bogată în proteine şi acizi graşi omega 3.

Totodată, somonul conţine din belşug tripofan, un aminoacid esenţial, care stimulează producţia de serotonină (mai exact, o cantitate de aproximativ 96% din necesarul zilnic), şi vitamina D, care care menţine nivelul normal de calciu şi de fosfor din organism.

Aşadar, somonul este unul dintre cele mai sănătoase alimente care pot fi consumate din categoria cărnurilor. Acesta mai conţine minerale şi vitamine esenţiale pentru orgamism: seleniu, proteine, vitamina B3, vitamina B12, fosfor, magneziu şi vitamina B6.

Avantajele somonului sunt multiple: reduce riscurile de boli ale inimii, controlează tensiunea din sânge, previne apariţia emboliilor pulmonare, previne obezitatea, poate fi de ajutor în crizele de astm, îmbunătăţeşte memoria, protejează celulele creierului.

Pe cât posibil, încercaţi să gătiţi somonul la cuptor sau la aburi (nu prăjit!) pentru a avea beneficii maxime. De asemenea, evitaţi consumul de somon de fermă, deoarece conţine concentraţii mari de dioxină (carcinogen foarte periculos pentru organism). Cel mai sănătos somon este cel sălbatic din Pacific.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IDEE DE ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun).După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă.

DELICATESE CULINARĂ

Salată beouf cu ton

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.

Cartodi scazuti, cu carnati

Cartofi cu cârnați afumați și aromă de ardei

Această rețetă tradițională aduce împreună savoarea cârnaților afumați cu bogăția cartofilor și prospețimea legumelor pentru a crea un fel de mâncare reconfortant, perfect pentru orice masă în familie.