Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, un plic de zahăr vanilat, o jumătate de plic de praf de copt, un borcan (400 g) de gem, preferabil de caise, portocale, sau căpșuni și un prosop de bucătărie curat.

Mod de preparare:

Ouăle se spală și se separă albușurile de gălbenuș. Gălbenușurile se freacă cu zahărul, până când zahărul se topește. Albușurile se bat spumă tare, se amestecă cu gălbenușurile, se adaugă treptat făina, zahărul vanilat și praful de copt. Compoziția se toarnă într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul preîncălzit, se coace timp de 15 minute, la foc mare, când se scoate de la cuptor se răstoarnă pe prosopul de bucătărie, se îndepărtează hârtia, se unge cu gem, iar cu ajutorul prosopului se rulează până când încă este fierbinte. Se lasă împachetat în prosop până când se răcește de tot, se despachetează, se presară cu zahăr pudră, apoi se feliază. Se poate servi eventual cu topping de ciocolată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Spumă de zmeură

DESERT

Spumă de zmeură

Această spumă de zmeură, cu textura sa aerată și gustul intens de fructe, îmbogățită cu vanilie și ornamente opționale, oferă o experiență culinară rafinată și delicioasă, ideală pentru a impresiona la orice masă festivă.

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.