Image 1
Image 2

Reţetă de la cititori: rulouri cu orez

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un aperitiv de nota 10 pe care îl puteti încerca si voi! Reţeta este primită de la Maria Varga căreia îi mulţumim!

Se căleşte o ceapă şi un morcov în ulei şi apă, apoi se adaugă 1 litru de bulion (poate să fie şi 750 gr.bulion şi 250 gr.apă). Se condimentează cu sare, piper, busuioc, un pic de zahăr dacă este nevoie. Se mai lasă un pic la fiert şi apoi se pun 200 gr.de orez bine spălat. Se fierbe la foc mic până ce orezul este gata.Dacă este nevoie se poate pune şi un pic de apă, dar la sfîrsit, trebuie să obţinem un pilaf tare.Cînd se ia de pe foc se pune un pic de unt, cat o nucă, se amestecă bine şi se lasa la răcit. Apoi se amesteca cu un pic de ulei de măsline şi un pic de parmezan sau branză acră. Daca este prea moale pilaful se poate pune pesmet.Se fac rulouri care se umplu cu cascaval la mijloc. Apoi se dau prin ou şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

Rezultatul este o delicatesă!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

Ciorbă țărănească de porc

REȚETE ROMÂNEȘTI

Ciorbă țărănească de porc cu legume

Această ciorbă bogată și aromată este ideală pentru a fi servită fierbinte, acompaniată de smântână sau un strop de oțet pentru un plus de gust. O combinație perfectă de carne suculentă și legume crocante, această rețetă îmbină tradiția culinară românească cu aromele autentice ale gospodăriei tradiționale.

RETETA DE POST

Laște cu varză proaspătă, ca in Ardeal

Aceste paste de casă cu varză călită sunt specifice perioadei de post, la noi, în Ardeal. Îmi amintesc că bunica mea pregătea acest fel de mâncare miercurea sau vinerea și niciodată nu simțeam lipsa cărnii, pentru că îmi plăcea foarte mult. E o rețetă foarte simplă, se poate face atât cu paste de casă, dar și cu paste din comerț. Dacă folosiți paste din comerț, este important să verificați lista de ingrediente, să nu conțină ou. Firește, asta contează doar dacă vă interesează ca rețeta să rămână una de post.