Image 1
Image 2
Aceasta este o reteta traditionala chinezeasca. Intrucat numele Szechuan este cel al regiunii de origine (Sichuan este o zona din sud-vestul Chinei, considerata "Provincia abundentei"), preparatul va va delecta cu toate aromele specifice (ardei iute, usturoi, sos soia, ghimbir). In China sunt 8 tipuri de bucatarii traditionale: Anhui, Cantoneza, Fujian, Hunan, Jiangsu, Shandong, Szechuan si Zheijiang.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

6 linguri de ulei de alune (sau orice alt ulei uşor aromat), 3 ardei iuţi mici, o cană de morcovi tăiaţi, 2 piepturi de pui sau 8 copănele de pui fără piele, dezosate şi tăiate cubuleţe, 2 legături de ceapă verde, 3 linguri de usturoi tocat, o jumătate de pahar cu apă, 4 linguri de sos de soia, 4 linguri de oţet, 4 linguri de amidon de porumb, 4 linguri de zahăr.

Mod de preparare:

Ardeii se curăţă de seminţe şi se mărunţesc. Se încinge uleiul. Când uleiul începe să scoată aburi se adaugă ardeii iuţi mărunţiţi şi morcovii. Cînd morcovii se înmoaie, se adaugă puiul, iar când acesta este aproape gata, se adaugă ceapa şi usturoiul. Se lasă încă 3 minute, respectiv până când puiul este complet făcut. Se amestecă apa, sosul de soia, oţetul, amidonul şi zahărul şi se toarnă în tigaie; se amestecă până când sosul începe să se îngroaşe un pic. Se serveşte cu orez gătit la aburi, sau eventual cu tăiţei din făină de orez.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE GRECEȘTI

Vinete gratinate

Iată una dintre acele feluri de mâncare somptuoase care doar te face fericit. Chiar și celor cărora nu le plac vinetele le place acest fel de mâncare.

REȚETE RUSEȘTI

Carne de vită rusească Stroganoff

Datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și poartă numele unui membru al familiei Stroganov, care erau un grup de negustori și proprietari ruși de mare succes: cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia țaristă.

DESERT

Cataif, sau prăjitură cu fidea

Cataiful este un desert cu origini care se pierd în complexitatea istoriei culinare a Orientului Mijlociu. Deși rădăcinile exacte sunt dificil de trasat, se crede că acest desert ar putea fi apărut în Imperiul Otoman, având o vechime de câteva secole.