Image 1
Image 2

“Profetul”, cartea filosofului libanez Kahlil Gibran, într-un spectacol-concert de Teodora Enache şi Oana Pellea

Teodora Enache
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Teodora Enache
Teodora Enache

Cartea celebrului poet, pictor şi filosof de origine libaneză Kahlil Gibran, ”Profetul”, va fi prezentată în premieră mondială sub forma unui spectacol-concert în oraşele Bucureşti, Timişoara şi Cluj în această toamnă. Iniţiatoarea proiectului este interpreta de jazz, Teodora Enache.

Punerea în scenă a acestui proiect al Teodorei Enache se bucură de participarea extraordinară a actriţei Oana Pellea. Regia este semnată de Mihai Ţărnă, producător şi regizor cu experienţă în teatru şi film, şef al Catedrei ”Arta Actorului” la Şcoala Internaţională de Film din Paris.

Spectacolul ”Profetul” dezvăluie 9 capitole din cartea lui Kahlil Gibran, pasaje care au inspirat compoziţiile Teodorei Enache, teme importante, despre care artista mărturiseşte că au fost mereu prezente în sufletul şi mintea sa şi care îşi găsesc în acest spectacol expresia prin muzică. O muzică cinematică, ce reuşeşte să îmbine perfect intenţia lirică a poetului cu viziunea personală a compozitoarei, poezia şi muzica.

Teodora Enache nu a grăbit şi nu a forţat procesul de creaţie, compunând muzica pentru spectacolul ”Profetul” pe parcursul a 7 ani, reluând-o periodic şi rescriind-o cu răbdare, într-o continuă evoluţie personală şi comunicare cu sine însăşi. Situat deasupra oricăror limite geografice, etnice sau religioase, ”Profetul” este un spectacol despre viaţă, moarte, iubire, despre marile întrebări care preocupă neîncetat, dar mai presus de toate este o celebrare a vieţii.

Teodora Enache este singura solistă din România inclusă în USA International Visitor Program – un program a cărui misiune este să cultive relaţii de lungă durată între profesionişti din întreaga lume şi omologii lor americani. De-a lungul anilor, ea a colaborat cu numeroşi muzicieni şi a susţinut concerte în întreaga lume, alături de Stanley Jordan, Benny Rietveld, Theodosii Spassov, Les Paul, Curtis Fueller sau Guido Manusardi. În România, principalul său partener de scenă a fost Johnny Răducanu.

Oana Pellea este o figură simbolică a teatrului şi filmului românesc, deţinătoare a numeroase premii pentru activitatea sa artistică impresionantă, cu o filmografie ce numără peste 20 de producţii (“Children of Men”, regia Alfonso Cuarón, nominalizat la trei categorii de Premiu Oscar, unde îi are ca parteneri pe Clive Owen şi Julianne Moore, “I Really Hate My Job”, ”Fire And Ice”, ”Bibliotheque Pascal”, ”Stare de Fapt”, ”Faleze de nisip”). Actriţa joaca în limbile română, franceză, engleză şi italiană, participă la turnee de teatru în străinătate şi reprezintă România în jurii internaţionale la festivaluri de teatru şi de film.

Alături de cele două artiste, pe scenă se vor afla cunoscuţi instrumentişti străini şi români.

Spectacolul “Profetul” are loc pe 30 septembrie şi 1 octombrie, la ora 20.00, la Teatrul Odeon Bucureşti, pe 6 octombrie, la ora 20.00, la Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Timişoara şi pe 8 octombrie, la ora 20.00, la Auditorium Maximum-Cluj Napoca.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Povestea de succes a familiei Dräxlmaier

INVESTITORI STRĂINI ÎN SATU MARE

Povestea de succes a familiei Dräxlmaier

Dräxlmaier, una dintre primele companii străine care a recunoscut potențialul orașului Satu Mare, a devenit un exemplu strălucit de succes în industria auto și un stâlp al comunității locale. Prin crearea a mii de locuri de muncă, promovarea disciplinei și a ordinii, și implicarea semnificativă în viața socială și culturală, Dräxlmaier a contribuit la transformarea orașului Satu Mare.

Centrul Civic Satu Mare

IFPLUS CENTRUL CIVIC SATU MARE

Satu Mare: Armonia dintre oraș și natură în Centrul Civic, o viziune a arhitectului Nicolae Porumbescu

Orașul Satu Mare se mândrește cu un simbol emblematic: turnul de 97 de metri al Palatului Administrativ. Această capodoperă arhitecturală este creația profesorului Nicolae Porumbescu, un nume de referință în arhitectura românească, responsabil și pentru alte clădiri remarcabile precum palatele de cultură din Suceava și Baia Mare.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now