Image 1
Image 2
Acasa

Prăjitură rapidă cu lămâie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 ouă, 130 g zahăr, 80 g unt topit, 120 g făină albă, fină, un plic de praf de copt, coaja rasă și zeama de la o lămâie, zahăr pudră, ciocolată sau gem pentru ornat.

Mod de preparare:

Separăm albușurile de ouă de gălbenuș. Albușul, cu puțină sare se bate spumă tare. Într-un alt vas, gălbenușul se amestecă cu zahărul, până când capătă o culoare albicioasă. La acest amestec se adaugă treptat coaja de lămâie, zeama, untul topit și făina amestecată cu praful de copt. Apoi, cu mișcări fine adăugăm și spuma de albuș, iar aluatul astfel obținut îl turnăm într-o formă unsă în prelabil cu unt și presărată cu făină. Se pune în cuptorul preîncălzit și la 180 grade C, se coace circa 20 minute. Se poate servi presărat cu zahăr pudră, cu firicele de ciocilată topită, sau eventual cu puțin gem ușor acrișor.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.

Sandvișuri gratinate la cuptor

APERITIVE

Sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă

Căutați o idee de gustare caldă, simplă și extrem de gustoasă? Aceste sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă sunt soluția perfectă, fiind ideale pentru micul dejun, pauza de prânz sau chiar pentru o cină rapidă. Acest preparat versatil vă permite să experimentați cu diverse umpluturi, transformând resturile din frigider într-o masă delicioasă și reconfortantă.

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Această rețetă, cu origini în Ungaria și Ardeal, este o alegere populară pentru masa de Paște, grație combinației armonioase între gustul delicat al cărnii de miel și aroma distinctivă a tarhonului.