Image 1
Image 2

Prăjitură cu nuci, ca la bunica

Prajitura cu nuci
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Prajitura cu nuci
Prajitura cu nuci

Ingrediente:

– 350 g de făină,

– 200 g unt,

– 70 g de zahăr cristale,

– 200 g zahăr pudră,

– 8 ouă,

– 10 g drojdie înmuiată în lapte călduţ şi îndulcit cu puţin zahăr,

– 200 g miez de nucă măcinată,

– 2 linguri gem de caise, piersici, sau vişine,

– coaja rasă de la o lămâie,

– zahăr vanilat,

– puţină lapte.

Mod de preparare:

Făina, untul, zahărul cristale, un ou, şi drojdia înmuiată în lapte se amestecă bine, se mai adaugă lapte călduţ până se obţine consistenţa dorită. Se frământă bine şi se împarte în două bucăţi egale. Prima se întinde cu sucitoarea, se aşează în tava unsă în prealabil cu unt sau margarină, iar blatul se unge foarte subţire cu gem. Gălbenuşul celor 7 ouă rămase se amestecă bine-bine cu zahărul pudră, se adaugă miezul de nucă, coaja de lămâie, apoi şi albuşurile bătute spumă tare, apoi se întinde compoziţia peste blat. Se întinde şi cealaltă jumătate a aluatului şi se acopeă cu ea umplutura. Se aşează în cuptorul preîncălzit şi se coace la foc potrivit, iar când este gata se presare cu zahăr pudră, sau se acoperă cu o glazură de ciocolată încălzită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Snitel vienez

Şniţel vienez cu caşcaval

Snitelul vienez, o emblemă a bucătăriei austriece cu rădăcini istorice ce datează din secolul al XV-lea în Italia, se reinventează printr-o variantă modernă ce îmbogățește carnea panată tradițională cu cașcaval matur, reflectând evoluția gusturilor culinare fără a-și pierde esența clasică.